زمین تندتر می چرخد؛ باید یک ثانیه از زمان کم کنیم!

به گزارش زنگ قلاب بافی، دانشمندان یک مشاهدۀ شگفت انگیز انجام دادند: چرخش زمین به دور محور خود شتاب گرفته است.

زمین تندتر می چرخد؛ باید یک ثانیه از زمان کم کنیم!

خبرنگاران| حرکت وضعی زمین نام چرخشی است که سیارهٔ زمین به دور خود انجام می دهد. دانشمندان زیادی در قرن ها پیش و تا به الان این چرخش را تایید کردند و چرخش زمین از غرب به شرق است. اگر از سمت ستارهٔ قطبی به زمین نگاه کنیم، زمین خلاف جهت عقربه های ساعت به دور خود دوران می نماید. بین دو نقطهٔ قطب شمال و قطب جنوب امتداد دارد.

به گزارش خبرنگاران؛ دانشمندان یک مشاهدۀ شگفت انگیز انجام دادند: چرخش زمین به دور محور خود شتاب گرفته است. در حالی که بسیاری از مردم دنیا با توجه به وقایع ناگوار سال 2020 انتظار داشتند این سال هر چه زودتر تمام گردد، اکنون دانشمندان می گویند کره زمین نیز در این عجله سهیم بوده و سال گذشته را سریع تر از حالت عادی چرخیده است، رخدادی که در نیم قرن اخیر بی سابقه بوده است.

یک چرخش به دور محور زمین معادل 24 ساعت یا تقریباً 86400 ثانیه است. در حالی که این دوره علی رغم تغییرات ناشی از حرکت هسته گداخته زمین یا آب و هوای زمین تا حد زیادی ثابت بوده، اما چرخش شتابان آن ممکن است ما را مجبور کند که یک ثانیه را از کل سال حذف کنیم.

به عبارت دیگر، برای اولین بار ممکن است احتیاج به کاهش یک ثانیه از سال داشته باشیم، زیرا زمین با سرعت بیشتری می چرخد. همانطور که زمان و تاریخ نشان می دهد، کوتاه ترین روزی که با استفاده از ساعت های اتمی ثبت شده، 19 ژوئیه سال 2020 بود که 1.4602 میلی ثانیه کمتر از 24 ساعت به طول انجامد. رکورد قبلی در 5 ژوئیه 2005 اندازه گیری شد.

دانشمندان پیش بینی می نمایند که ممکن است سال 2021 با اختلاف بسیار کمی، کوتاه ترین سال در دهه های اخیر باشد. به منظور همگام سازی مجدد ساعت ها، دانشمندان پیشنهاد می نمایند که ما یک ثانیه کامل را از یک روز کاهش دهیم که یک ثانیه جهش منفی نامیده می گردد. این اولین باری است که یک ثانیه کسر می گردد. 27 ثانیه جهشی گذشته مثبت بوده است، روندی که در سال 1972 معرفی گردید که با توجه به زمان و تاریخ، به این معناست که یک ثانیه اضافه شده است.

در حالی که هنوز علت دقیق این رویداد به طور کامل معین نیست، دانشمندان در گذشته اظهار داشتند که سرعت چرخش بیشتر ممکن است به گرم شدن کره زمین ارتباط داشته باشد، زیرا ذوب شدن یخچال های طبیعی می تواند بر توزیع جرم سیاره یا فرآیند های زمین شناسی در زیر سطح تأثیر بگذارد. همچنین سرعت چرخش زمین می تواند به دلیل جریان هسته مذاب داخل، تغییر فاصله زمین و ماه، شرایط آب و هوایی و الگو های اقیانوسی نیز تغییر کند.

بدون در نظر دریافت علت، عمل سادۀ حذف یک ثانیه از یک روز می تواند پیامد های فاجعه باری برای فناوری های مدرن داشته باشد، به همین دلیل بسیاری از دانشمندان خواهان تغییر زمان خورشیدی به زمان اتمی بین المللی هستند که مبتنی بر شبکه بین المللی ساعت های اتمی همگام است.

از زمانی که ساعت های اتمی به طور گسترده در دهه 1960 مورد استفاده قرار گرفته اند، نگهبانان ساعت زمین مجبور بوده اند گاهی ثانیه جهشی را به آن ها اضافه نمایند تا بتوانند آن ها را با زمان خورشیدی هماهنگ نمایند. زمان خورشیدی با توجه به موقعیت زمین در ارتباط با خورشید، ماه و ستارگان مشخص می گردد.

یک ثانیه توسط ساعت های اتمی به عنوان 9 میلیارد و 192 میلیون و 631 هزار و 770 دوره تابش ساطع شده از یک اتم سزیم-133 در انتقال بین دو سطح حالت پایه خود تعریف می گردد.

طی 50 سال گذشته، کره زمین برای انجام یک چرخش حول محور خود، کمی بیش از 24 ساعت یا 86 هزار و 400 ثانیه زمان صرف نموده است و به همین دلیل، از سال 1970 تا به امروز 27 ثانیه جهشی به ساعت های اتمی اضافه شده است.

ثانیه های جهشی معمولاً در تاریخ 30 ژوئن یا 31 دسامبر به 23 ساعت و 59 دقیقه و 59 ثانیه ساعت هماهنگ دنیای (UTC) اضافه می شوند. ثانیه های جهشی در تاریخ 30 ژوئن در دو سال 2012 و 2015 به ساعت هماهنگ دنیای اضافه شدند و آخرین باری که ثانیه جهشی به آن اضافه شد شب سال نو 2016 بود که ساعت های دنیای برای یک ثانیه متوقف شدند. ثانیه های جهشی به طور همزمان در سراسر دنیا اضافه می شوند.

سال 2020 به دلیل شیوع بیماری همه گیر کووید-19 سال بسیار عجیبی بود و پس از آن اتفاق عجیبی آغاز به رخ دادن کرد و اینکه چرخش زمین همانطور که در طول قرن گذشته اتفاق افتاده است، به جای کند شدن شدت گرفت. اکنون انجام یک چرخش کامل زمین به دور خودش کمی کمتر از 24 ساعت طول می کشد و نگهبانان ساعت در سرویس بین المللی چرخش زمین و سیستم های مرجع مستقر در پاریس (IERS) با این تصمیم روبرو شدند که یک ثانیه جهشی منفی را به ساعت اضافه نمایند، کاری که تا به امروز هرگز انجام نشده است.

تغییر ناشی از چرخش سریع تر زمین در اواسط سال 2020 و در ماه ژوئیه رخ داد. روز 19 ژوئیه 2020 با 1.4602 میلی ثانیه کوتاه تر از 24 ساعت کامل، کوتاه ترین روز ثبت شده بود. در حقیقت، 28 روز در سال 2020 رکورد کوتاه ترین روز را ثبت کردند و هر کدام یکی پس از دیگری از رکوردداران قبلی که در سال 2005 اتفاق افتاده بودند، پیشی دریافتد.

منبع: فرادید
انتشار: 3 اسفند 1399 بروزرسانی: 3 اسفند 1399 گردآورنده: crochetschool.ir شناسه مطلب: 864

به "زمین تندتر می چرخد؛ باید یک ثانیه از زمان کم کنیم!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زمین تندتر می چرخد؛ باید یک ثانیه از زمان کم کنیم!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید