در سفرهای خارجی چطور از بیماری پیشگیری کنیم؟
به گزارش زنگ قلاب بافی، بیماری در سفر تجربه ناخوشایندی است. برای اینکه از سفر با خاطرات خوش برگردید، بهتر است که از بیماری ها پیشگیری کنید.
بیمار شدن آن هم در سفرهای خارجی می تواند به کلی تجربه سفر شما را نابود کند و به جای اینکه با خاطرات خوب از سفر برگردید، به خاطر بیماری از بسیاری از جاذبه ها و تفریحات محروم می شوید. معمولا بیماری های جدی و خطرناک به ندرت اتفاق می افتد؛ ولی کسانی که مریض می شوند معمولا به این علت است که خودشان را قبل از سفر آماده نمی نمایند.
کمتر از بیست درصد از مسافرانی که برای تماشا خانواده و دوستان خود به کشورهای خارجی سفر می نمایند، قبل از سفر مراقبت های پزشکی را در نظر می گیرند.
برای اینکه با بیماری در سفرهای خارجی مقابله کنید، برترین کار این است که از آن پیشگیری کنید و اگر در خصوص علائم خود مطمئن نیستید، حتما آن ها را آنالیز کنید. برای اینکه در سفر بیمار نشوید، این توصیه ها را در نظر داشته باشید.
قبل از رفتن
اگر واقعا بیمار هستید، برنامه سفر خود را تغییر دهید
اگر قبل از سفر به شدت بیمار هستید عاقلانه ترین کار این است که برنامه سفر خود را تغییر دهید. مسافرانی که قرار است پرواز داشته باشند و دچار بیماری ها و علائمی چون تهوع و اسهال مزمن، تب، راش های پوستی و خونریزی بدون جراحت هستند باید از سفرهای هوایی اجتناب نمایند و در پی درمان باشند. این علائم ممکن است نشانه هایی از بیماری های جدی تر باشد.
در پی بیمه مسافرتی باشید
حتی اگر در محل زندگی خود بیمه دارید، برای تهیه بیمه مسافرتی اقدام کنید تا در صورت بروز مشکل، از هزینه های بالای درمان پیشگیری کنید.
اگر بیمه مسافرتی مورد نظرتان هزینه های درمان را پوشش نمی دهد، دنبال بیمه دیگری باشید. با داشتن بیمه درمان مسافرتی اگر در سفرهای خارجی، بیمار شوید، هزینه درمان شما پرداخت می گردد.
واکسن های خود را مرتب بزنید
برای ورود به برخی کشورها مثلا کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی باید واکسن تب زرد یا داروهای پیشگیری از مالاریا را حداقل ده روز قبل از سفر دریافت نموده باشید. این توصیه ها را جدی بگیرید و واکسن های مربوطه را دریافت کنید.
در طول سفر
از عوامل بیماری زا اجتناب کنید
توصیه های بهداشتی مقصد سفر خود را بخوانید و آن ها را رعایت کنید. مثلا در برخی مقصدها نمی توانید آب لوله کشی بنوشید یا نباید غذاهای خام بخورید. اسهال مسافران یکی از بیماری های رایج گردشگران در سفرهای خارجی است. نوعی مسمومیت غذایی است که ممکن است یک هفته ادامه پیدا کند و درمان نگردد. بنابراین مراقب غذا خوردن خود باشید حتی اگر غذاها بسیار اشتهابرانگیز و لذیذ باشند.
نکات ایمنی را رعایت کنید
برخی کشورها قوانین سفت و سختی برای برخی نکات ایمنی مثلا بستن کمربند پشت فرمان ندارند. خودتان باید توصیه های ایمنی را هر جایی که هستید جدی بگیرید و از هر آنچه که خطرناک به نظر می رسد، اجتناب کنید.
مراقب حیوانات خانگی باشید
حیوانات خانگی را نوازش نکنید. گزیده شدن به وسیله حیوانات و ایجاد زخم ممکن است باعث انتقال انواع بیماری ها گردد و ممکن است در مقصدی که هستید، واکسن مورد احتیاج به راحتی پیدا نگردد.
اگر احتیاج شد، حتما به پزشک مراجعه کنید
اگر بیمار شدید و علائم تان تشدید شد، فورا به پزشک مراجعه کنید. در سفارت کشور خود می توانید برای پیدا کردن پزشکی که هم زبان با شما است، یاری بگیرید.
بعد از برگشت به محل زندگی
مراقبل علائم خود باشید
تب و حالت تهوع یکی از علائم رایج بعد از پرواز است؛ ولی ظرف چند روز بهبود پیدا می نماید. اگر علائم شما شدید است و بیشتر طول می کشد حتما به پزشک مراجعه کنید. اسهالی که بیش از دو هفته ادامه پیدا کند یا راش های پوستی که ماندگار هستند، از علائمی است که باید جدی بگیرید.
در صورت احتیاج، چک آپ انجام دهید
فقط 8 درصد از مسافران بعد از بازگشت به خانه به مراجعه به پزشک احتیاج پیدا می نمایند؛ ولی برخی علائم هستند که باید جدی بگیرید و حتما با پزشک مشورت کنید. کلینیکی پیدا کنید که متخصص بیماری های مرتبط با سفر باشد. پزشک معمولا از شما در خصوص جزییات سفر می پرسد؛ بنابراین باید بدانید که چه غذاهایی خورده اید، در چه مکان هایی اقامت داشته اید و چه فعالیت هایی انجام داده اید.
منبع: کجارو / edition.cnn.com