5 خاصیت شگفت انگیز هل برای سلامتی
به گزارش زنگ قلاب بافی، هل سرشار از ترکیباتی است که ممکن است به خوبی با التهاب مبارزه نمایند. التهاب زمانی رخ می دهد که بدن در معرض یک عامل خارجی قرار بگیرد. با این حال التهاب حاد در بسیاری از موارد ضروری و مفید است، اما التهاب طولانی مدت می تواند منجر به بروز بیماری های مزمن گردد.
هل ادویه ای با طعمی تند و کمی شیرین است که بعضی افراد آن را با نعناع مقایسه می نمایند. لازم به ذکر است که این ادویه از دانه چندین گیاه در خانواده زنجبیلیان به دست می آید. با وجود آن که منشا اولیه آن هند است، امروزه در سراسر دنیا در دسترس عموم قرار گرفته است و در دستور العمل های غذایی مختلف استفاده می شود.
طبق مطالعات معتبر اجرا شده، دانه، روغن و عصاره هل دارای خواص دارویی چشمگیر است و همین موضوع سبب شده تا قرن ها در طب سنتی مورد استفاده قرار بگیرد.
تمامی نکاتی که در ادامه شرح داده می شوند، به وسیله کتابخانه دیجیتال ساینس دایرکت و مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا قابل دسترس هستند:
خواص آنتی اکسیدانی و دیورتیک آن می توانند فشار خون را کاهش دهند
هل ممکن است برای افرادی که فشار خون بالا دارند مفید باشد. در یک مطالعه، محققان روزانه سه گرم پودر هل را به 20 بزرگسال مبتلا به فشار خون بالا دادند. پس از 12 هفته، سطح فشار خون به طور قابل توجهی به محدوده طبیعی بازگشته بود.
نتایج امیدوار نماینده این مطالعه می تواند مربوط به سطوح بالای آنتی اکسیدان ها در هل باشد. در واقع، پروفایل آنتی اکسیدانی شرکت نمایندگان تا سرانجام مطالعه 90 درصد افزایش یافته بود.
طی پژوهش های علمی معین شده که آنتی اکسیدان ها با کاهش فشار خون مرتبط هستند. محققان بعلاوه گمان می نمایند که این ادویه به علت اثر ادرار آوری که دارد هم فشار خون را کاهش می دهد.
به این معنی که می تواند دفع ادرار را برای از بین بردن آبی که در بدن تجمع می یابد؛ به عنوان مثال اطراف قلب، افزایش دهد. در مجموع عصاره هل باعث افزایش ادرار و کاهش فشار خون در موش های آزمایشگاهی شده است.
ممکن است حاوی ترکیبات ضد سرطان باشد
ترکیبات موجود در هل ممکن است به مبارزه با سلول های سرطانی یاری نمایند. مطالعات روی موش های آزمایشگاهی نشان داده است که پودر هل می تواند فعالیت آنزیم های خاصی را که به مبارزه با سرطان یاری می نمایند، افزایش دهد. این ادویه بعلاوه ممکن است توانایی سلول های کشنده طبیعی برای حمله به تومور ها را افزایش دهد.
در یک مطالعه، محققان دو گروه از موش ها را در معرض ترکیبی قرار دادند که منجر به سرطان پوست می شود. به یکی از گروه ها روزانه 500 میلی گرم هل آسیاب شده به ازای هر کیلوگرم وزن بدن داده شد. پس از 12 هفته، تنها 29 درصد از گروهی که هل مصرف نموده بودند، در مقایسه با بیش از 90 درصد از گروه کنترل، به سرطان مبتلا شدند.
تحقیقات روی سلول های سرطانی انسان نیز نتایج مشابهی را نشان داده است. طبق یکی از این پژوهش ها، ترکیب خاصی در هل وجود دارد که از تکثیر سلول های سرطانی دهان در لوله های آزمایش جلوگیری می نماید.
بدن را از ابتلا به بیماری های مزمن در اثر التهاب محافظت می نماید
هل سرشار از ترکیباتی است که ممکن است به خوبی با التهاب مبارزه نمایند. التهاب زمانی رخ می دهد که بدن در معرض یک عامل خارجی قرار بگیرد. با این حال التهاب حاد در بسیاری از موارد ضروری و مفید است، اما التهاب طولانی مدت می تواند منجر به بروز بیماری های مزمن شود.
آنتی اکسیدان هایی که به وفور در هل یافت می شوند، از سلول ها در برابر آسیب محافظت و از بروز التهاب جلوگیری می نمایند. یک مطالعه نشان داده که عصاره هل در دوز های 50 تا 100 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در مهار حداقل چهار ترکیب التهابی مختلف در موش ها موثر بوده است.
به بهبود مسائل گوارشی از جمله انواع زخم ها یاری می نماید
هزاران سال است که هل برای یاری به هضم غذا استفاده می شود. این ترکیب اغلب برای تسکین ناراحتی معده، تهوع و استفراغ با سایر ادویه های دارویی مخلوط می شود. مهمترین خاصیت هل در راستای برطرف مسائل معده، توانایی احتمالی آن در التیام زخم است.
در یک پژوهش معتبر، موش ها قبل از قرار گرفتن در معرض دوز های بالای آسپرین برای القای زخم معده، با عصاره هل و زردچوبه در آب گرم تغذیه شدند. این موش ها در مقایسه با موش هایی که فقط آسپرین دریافت نموده بودند، زخم های محدودتری را نشان دادند.
مطالعه مشابهی روی موش ها نشان داد که عصاره هل به تنهایی می تواند به طور کامل از زخم معده جلوگیری کند یا حداقل میزان زخم ها را تا 50 درصد کاهش دهد. در واقع، در دوز های 12.5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، عصاره هل موثرتر از یک داروی رایج ضد زخم بود.
بوی بد دهان را درمان و از پوسیدگی دندان جلوگیری می نماید
استفاده از هل برای درمان بوی بد دهان و بهبود سلامت دهان یک درمان قدیمی و سنتی است. حتی در بعضی از فرهنگ ها امری معمول است که فرد نفس خود را با خوردن یک غلاف کامل هل بعد از غذا تازه کند.
بعضی از شرکت های فراوری نماینده آدامس نیز از این ادویه در محصولات خود استفاده می نمایند. علت اینکه هل می تواند طعمی تازه و نعناعی در دهان ایجاد کند، به احتمال زیاد به توانایی آن در مبارزه با باکتری های معمول دهان و دندان باز می شود.
بعلاوه مطالعه ای دیگر نشان داده که عصاره هل در مبارزه با پنج باکتری که می توانند باعث ایجاد حفره های دندانی شوند، موثر است.
در بعضی از لوله های آزمایش، عصاره ها از رشد باکتری تا 2.08 سانتی متر جلوگیری کردند. تحقیقات بیشتر نیز اثبات نموده اند که عصاره هل می تواند تعداد باکتری های موجود در نمونه های بزاق را تا 54 درصد کاهش دهد.
منبع: عصر ایران
منبع: فرادید