تغییر رنگ ادرار به عنوان نشانه سرطان لوزالمعده یا پانکراس
به گزارش زنگ قلاب بافی، سرطان پانکراس یا لوزالمعده یکی از رایج ترین انواع سرطان در دنیا است و در حال حاضر درمان ریشه کن کننده ای برای آن وجود ندارد. بر همین اساس، آگاهی از چگونگی تشخیص علائم هشداردهنده اولیه این بیماری اهمیت ویژه ای دارد، زیرا می تواند شانس بقای بیمار را افزایش دهد.
به گزارش خبرنگاران، عصر ایران به نقل از مدیکال دیلی نوشت: درد در ناحیه معده یا پشت و همچنین یک رنگ خاص ادرار از جمله نشانه های اولیه سرطان پانکراس هستند که باید به آنها توجه کرد.
سرطان پانکراس سهمی حدود 3 درصدی از تمام موارد سرطان را در آمریکا به خود اختصاص داده است. این بیماری زمانی شکل می گیرد که رشد سلولی کنترل نشده در یک بخش از غده پانکراس شروع می گردد. از این زمان، تومورها معمولا شکل می گیرند و در عملکرد عادی پانکراس اختلال ایجاد می گردد.
در شرایطی که مدیریت سرطان پانکراس همانند بیشتر انواع سرطان سخت است، آگاهی از نشانه های اولیه این بیماری می تواند شانس بقای بیمار را افزایش دهد. از علائم اولیه و شاخص می توان به درد در ناحیه معده و پشت اشاره نمود که اغلب پس از غذا خوردن یا هنگامی که فرد دراز می کشد تشدید می گردد.
ادرار نارنجی رنگ نیز یکی از نشانه های اصلی برای تشخیص سرطان پانکراس در مراحل اولیه است.
ادرار نارنجی رنگ می تواند یکی از علائم زردی باشد. این شرایط به زرد شدن بخش های سفید چشم و به طور کلی پوست منجر می گردد.
زردی می تواند موجب علائم دیگری مانند مدفوع رنگ پریده و همچنین خارش پوست نیز گردد.
اگر کبد عملکرد درست خود را ارائه نکند یا اگر مجرای صفراوی مسدود شده باشد و تخلیه صفرا متوقف گردد، ممکن است به زردی مبتلا شوید.
صفرا مایعی است که کبد برای یاری به گوارش فراوری می نماید. مجرای صفراوی این مایع را از کبد به دوازدهه منتقل می نماید. اگر برای درمان زردی لوله ای به نام استنت صفراوی در مجرای صفراوی شما کار گذاشته شده باشد، سرطان ممکن است رشد نموده و استنت را مسدود کند و موجب بازگشت زردی گردد.
سرطان پانکراس معمولا به دلیل سیگار کشیدن، مصرف نوشیدنی های الکلی، اضافه وزن و سرطان پیشین شکل می گیرد.
منبع: همشهری آنلاین