خواص عرق اسطوخودوس چیست؟
به گزارش زنگ قلاب بافی، خواص عرق اسطوخودوس شامل یاری به درمان بسیاری از اختلال ها و بیماری های جسمی و روحی مانند بی خوابی، افسردگی، استرس، اضطراب، اسپاسم های عضلانی، ضعف عمومی، تسکین درد های مفصلی و سردرد است. این عرق طبع گرمی دارد و نوشیدن آن برای جوانسازی پوست مفید است.
خبرنگاران | سرویس سلامت - اگر به دنبال یک دمنوش گیاهی مفید برای از بین بردن اضطراب و استرس های روزانه، افزایش تمرکز، ایجاد آرامش و همزمان زیبایی پوست و لاغر شدن خود هستید، بدون شک مصرف روزانه یک فنجان عرق اسطوخودوس بهترین گزینه برای شما خواهد بود. در ادامه با مهمترین خواص عرق اسطوخودوس، طبع و میزان مصرف روزانه آن برای سلامتی آشنا می شوید.
خواص عرق اسطوخودوس
بعضی از مهمترین فواید مصرف عرق اسطوخودوس عبارتند از:
1. درمان اختلالات خواب
مصرف عرق اسطوخودوس قبل از خواب باعث ایجاد آرامش، برطرف اضطراب و داشتن خوابی راحت و آرام می گردد. ترکیبات موجود در این عرق باعث تحریک انتقال دهنده های عصبی شده و ترشح هورمون هایی که استرس اضافی را در بدن مهار می نمایند، افزایش می دهد.
2. ایجاد آرامش و افزایش تمرکز
مصرف عرق اسطوخودوس، تاثیر زیادی در افزایش توان مغز، بهبود عملکرد آن و تقویت حافظه دارد. پاکسازی مایع مغزی نخاعی از اخلاط سرد بلغمی و سودایی، افزایش حافظه و کاهش ورم های بافتی عصبی از دیگر خواص عرق اسطوخودوس محسوب می گردد.
3. سلامت قلب و پیشگیری از سکته قلبی و مغزی
عرق اسطوخودوس به کاهش کلسترول خون یاری می نماید، همچنین به دلیل ترکیبات ضد انعقادی، از غلظت خون، تشکیل لخته، تصلب شرایین، حملات قلبی و سکته مغزی پیشگیری می نماید و گزینه ای عالی برای حفظ سلامت قلب و مغز است.
4. جوانسازی پوست
اسطوخودوس سرشار از آنتی اکسیدان های طبیعی و ترکیبات فرار است که اثر رادیکال های آزاد مضر برای بدن را کاهش می دهد. از این رو یکی از مهمترین خواص عرق اسطوخودوس، پیشگیری از علائم پیری زودرس، کاهش چین و چروک و التهاب است. علاوه بر این از این گیاه در تهیه روغن استفاده می گردد. از خواص روغن اسطوخودوس، درمان عفونت های قارچی پوست و اطراف ناخن، درمان خارش پوست، التیام زخم های سطحی، بریدگی و سوختگی است.
5. درمان مسائل التهابی
یاری به درمان مسائل التهابی مانند درد آرتریت، در دهای مفصلی، روماتیسم و سردر دهای میگرنی از خواص عرق اسطوخودوس است. ترکیبات موجود در این عرق خاصیت ضد التهاب داشته و می تواند به کاهش استرس اکسیداتیو یاری و به طور موثری التهاب را مهار کند.
6. کاهش تب و حرارت بدن
مصرف عرق اسطوخودوس موجب افزایش تعریق بدن می گردد و خاصیت ادرارآور دارد. از این رو مصرف آن در دفع سموم و کاهش حرارت بدن در شرایطی که بیمار دچار تب یا افزایش حرارت بدن شده، بسیار موثر است.
7. درمان مسائل تنفسی
عرق اسطوخودوس در کاهش التهاب و تورم دستگاه تنفسی مفید است و مصرف چای و دمنوش آن موجب درمان سرفه می گردد.
8. پاکسازی کبد
خوردن روزانه عرق اسطوخودوس به پاکسازی کبد و سلامت ان یاری می نماید و می تواند از ابتلا به بسیاری از بیماری ها و اختلال های کبدی پیشگیری کند.
طبع عرق اسطوخودوس
طبیعت عرق اسطوخودوس گرم و خشک (صفراوی) است و ضد بلغم و سوداست. زیاده روی در مصرف این عرق برای افراد دارای مزاج صفراوی باید با احتیاط همراه باشد، زیرا باعث بروز آشفتگی خواهد شد. توصیه می گردد این افراد برای بهر ه مندی از خواص عرق اسطوخودوس آن را با مصلح کتیرا و سکنجبین مصرف نمایند.
عرق اسطوخودوس (Lavender) | |
طبع گیاه |
|
طریقه مصرف |
|
خواص درمانی |
|
موارد احتیاطی و منع مصرف |
|
میزان مصرف عرق اسطوخودوس
- مقدار مصرف عرق اسطوخودوس در بزرگسالان: روزی دو یا سه بار، نصف استکان در کمی آب حل نموده و بعد از غذا میل گردد.
- مقدار مصرف عرق اسطوخودوس در بچه ها بالای هفت سال: روزی دو یا سه بار، یک چهارم استکان در کمی آب حل نموده و بعد از غذا میل گردد.
توجه داشته باشید، مصرف عرق گیاه اسطوخودوس برای زنان باردار، خانم های شیرده و بچه ها زیر هفت سال ممنوع است. استفاده از عرق اسطوخودوس همزمان با سایر دارو های اعصاب ممنوع است و چنانچه از قرص های ضد افسردگی استفاده می کنید، قبل از مصرف این عرق یا سایر فراورده های جانبی این گیاه با پزشک خود مشورت کنید.
منبع: setare.com