دستور پخت شامی ترش گیلانی

به گزارش زنگ قلاب بافی، شامی ترش نوعی خورشت شمالی است که با شامی گوشتی که داخل سس گوجه مزه دار شده، درست می شود.

دستور پخت شامی ترش گیلانی

شامی ترش یا ترش شامی یکی از غذاهای سنتی گیلانی است که بسیار لذیذ و معروف است. این غذا که درواقع نوعی خورشت است، با کته و سیب زمینی سرخ کرده سرو می شود. طرز تهیه شامی ترش گیلانی را در زنگ قلاب بافی بخوانید.

مواد لازم تهیه شامی ترش :

  • گوشت چرخ کرده: 400 گرم
  • پیاز: یک عدد
  • گوجه فرنگی: 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • آرد نخودچی: 2 قاشق غذاخوری
  • گشنیز خرد شده: یک قاشق سوپ خوری
  • جعفری خرد شده: 2 قاشق سوپ خوری
  • نعناع خشک: یک قاشق سوپ خوری
  • آب: یک لیوان
  • آب نارنج: نصف لیوان
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه شامی ترش :

پیاز را ریز رنده کرده و آب اضافی آن را بگیرید؛ سپس با گوشت چرخ کرده، جعفری و گشنیز خرد شده، آرد نخودچی، نعناع خشک، نمک و فلفل مخلوط کنید و ورز دهید. از مواد به اندازه یک نارنگی برداشته و در کف دست به صورت گرد پهن کنید.

در تابه ای مقداری روغن سرخ کردنی بریزید و شامی ها را در آن سرخ کرده و کنار بگذارید.

گوجه فرنگی ها را نگینی خرد کرده و با کمی روغن سرخ کنید تا تغییر رنگ دهند؛ سپس آن ها را از تابه بیرون آورده و کنار بگذارید.

رب، زردچوبه و کمی نمک را با مقداری روغن تفت دهید و یک لیوان آب به آن اضافه کنید. وقتی سس به جوش آمد، شامی ها را در آن بریزید و 30 دقیقه روی شعله ملایم بگذارید تا مغزپخت شوند.

در اواخر پخت آب نارنج و گوجه های سرخ شده را بیفزایید و ده دقیقه زمان دهید تا شامی ها مزه دار و ترش شوند.

به جای آب نارنج می توانید از آبغوره استفاده کنید، ولی شامی با آب نارنج خوشمزه تر می شود.

وقتی شامی پوک و ترش آماده شد، آن را با سیب زمینی سرخ کرده و کته سرو کنید.

برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی، زنگ قلاب بافی را بخوانید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه شامی کباب بفرمایید شامی کباب ترد و خوشمزه را مطالعه کنید.

منبع: پیام دلتا
انتشار: 21 فروردین 1399 بروزرسانی: 4 مهر 1399 گردآورنده: crochetschool.ir شناسه مطلب: 217

به "دستور پخت شامی ترش گیلانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستور پخت شامی ترش گیلانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید