نحوه دم کردن چای سبز ، برترین ظرف، برترین دمای آب و مدت ماندگاری آن
به گزارش زنگ قلاب بافی، دم کردن چای سبز به عنوان یکی از دمنوش های پر خاصیت مخصوصا برای لاغری، درمان فشار خون، قند خون و … کار سختی نیست. بعضی افراد، چای سبز را به چای سیاه ترجیح می دهند و حتی آن را خوشمزه تر می دانند. اما دم آوری چای سبز، قلق های خاص خودش را دارد و با دم کردم چای سیاه ایرانی، کمی فرق دارد. اگر چای سبز را به درستی دم نکنید، احتمال تلخ و بد رنگ شدن آن بیشتر می گردد. در این مقاله از در ما نحوه دم کردن چای سبز، مدت زمان دم آوری چای سبز، مدت ماندگاری چای سبز دم نموده و هر آنچه را که باید درباره دم کردن چای سبز خشک و چای سبز کیسه ای بدانید، به شما خواهیم گفت.
مواد لازم برای دم کردن چای سبز (برای یک لیوان)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
چای سبز خشک | 2 قاشق چای خوری |
آب | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
نبات یا عسل | برای شیرین کردن چای سبز |
مدت زمان مورد احتیاج برای دم کردن چای سبز: 2 تا 8 دقیقه
نحوه دم کردن چای سبز
چای سبز () را به عنوان دمنوش یا نوشیدنی عصرانه می توانید به راحتی تهیه و میل کنید. دم کردن چای سبز با میزانی فرق دارد. در ادامه نحوه دم کردن صحیح چای سبز را دنبال کنید.
مرحله اول: آب را بجوشانید
برای طرز تهیه چای سبز برای لاغری، ابتدا به مقدار 2 لیوان آب در قوری یا کتری برقی بریزید و اجازه دهید آب بجوشد. سپس آب را از روی حرارت بردارید تا به مدت 5 دقیقه بماند و از دمای جوشیدن بیفتد. آبی که چای سبز را با آن دم می کنید، نباید در دمای جوش باشد و باید روی دمای 75 تا 85 درجه سانتی گراد باشد.
مرحله دوم: چای سبز را دم کنید
بعد از متعادل شدن دمای آب، چای سبز خشک را در قوری بریزید و آب را به آن اضافه کنید. قوری را روی حرارت بخار آب به مدت 2 تا 8 دقیقه بگذارید و آن را بردارید. سپس چای سبز را در لیوان بریزید. بهتر است تفاله چایی را با صافی بگیرید. سپس چای سبز را با نبات یا عسل، میل کنید.
در صورت تمایل می توانید انواع چای و دمنوش از جمله چای سبز، عسل و نبات را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
بیشتر بخوانید: برترین روش دم کردن چای سفید
نکات اصولی نحوه دم کردن چای سبز
- برترین چای سبز برای دم کردن، چای سبز تازه با برگ های درشت است. هر چه مقدار برگ ها درشت باشد، زمان بیشتری برای دم کشیدن احتیاج دارد ولی این زمان بهتر است بیش از 8 دقیقه طول نکشد.
- اگر از چای سبز چینی استفاده می کنید، 2 دقیقه زمان برای دم کشیدن چای، کافی است.
- نسبت چای سبز و آب، برای دم کردن چای سبز، باید 1 به 1 باشد و به ازای هر لیوان آب، 1 قاشق چای خوری چای سبز بهره ببرید تا طعم اصیل آن را بچشید.
- اگر می خواهید چای سبز را به محض دم کشیدن میل نکنید، بهتر است تفاله چای را از قوری بیرون بیاورید تا رنگ چای، تیره و طعم آن، تلخ نگردد.
- طرز تهیه چای سبز برای لاغری یا به هر منظور دیگری به همین ترتیب است.
برترین و بدترین ظرف برای دم کردن چای سبز
برترین ظرف برای دم کردن چای سبز، قوری چینی و در وهله دوم، قوری شیشه ای یا پیرکس است. در این ظروف، دما به خوبی حفظ می گردد و چای فرصت کافی برای دم کشیدن دارد.
بدترین جنس ظرف برای دم کردن چای سبز، قوری روحی و سفالی است. قوری های با جنس روحی، با دمای بالای آب واکنش می دهند و قوری های سفالی هم دما را به خوبی نگه نمی دارند. در هر صورت، چای شما هم بدرنگ و هم بد مزه می گردد. البته در صورت استفاده از قوری روحی، به خاطر واکنش شیمیایی که رخ می دهد، مضراتی هم می تواند به همراه داشته باشد.
برترین دمای آب برای دم کردن چای سبز
آبی که با آن چای سبز را دم می کنید، نباید در دمای جوش باشد. برترین دمای آب، 75 تا 85 درجه سانتی گراد است. برای رسیدن به این دمای آب، دو راه دارید:
1- زیر آب را بعد از جوشیدن، خاموش کنید و اجازه دهید آب به مدت 5 دقیقه بماند و کمی از دما بیفتد.
2- وقتی آب داخل کتری آغاز به حباب زدن از کف یا اطراف کتری کرد، شعله را خاموش کنید و یکی، دو دقیقه بعد، روی چای بریزید.
زمان دم کشیدن چای سبز کیسه ای چقدر است؟
چای سبز کیسه ای مرغوب، از برگ های خشک و پودر شده چای سبز درست شده است و زودتر از برگ و ساقه درشت چای سبز، رنگ می دهد. برای تهیه چای سبز کیسه ای، یک چای سبز کیسه ای را در یک لیوان آب با دمای 75 تا 85 درجه سانتی گراد قرار دهید و حدود 5 دقیقه صبر کنید تا عطر و طعم چای خارج گردد.
مدت ماندگاری چای سبز دم نموده چقدر است؟
بعد از دم کشیدن چای سبز، بهتر است چای را به صورت تازه میل کنید. چون چای سبز بعد از 15 تا 30 دقیقه (یک ربع تا نیم ساعت) خواص خود را به مرور از دست می دهد و این موضوع روی طعم و رنگ آن هم تاثیر می گذارد.
بنابراین بهتر است حداکثر نیم ساعت بعد از دم کردن چای سبز، آن را بنوشید. اگر از زمان دم کردن چای، 24 ساعت بگذرد، چای آغاز به فراوری مواد سمی می نماید. بنابراین خوردن چای سبز کهنه به هیچ عنوان توصیه نمی گردد تا از مضرات چای سبز کهنه دم مثل سردرد، مسائل گوارشی مثل یبوست، زخم معده و ترشح اسید معده، فراوری سموم خطرناک در بدن و … در امان بمانید.
چای سبز با چه چیزی خورده می گردد؟
بعضی افراد چای سبز را به تنهایی دم نمی نمایند و برای افزودن عطر و طعم یا حتی خواص مفید برای سلامتی، به همراه چای سبز، از ادویه ها و سبزی ها یا دمنوش های دیگر هم در آن استفاده می نمایند. شما می توانید چای سبز با چوب دارچین، میخک، هل، نعناع تازه، به لیمو و … هم دم کنید.
این چای در زمان سرو با نبات، عسل، خرما، قند، شکلات، کشمش، توت و انجیر خشک یا شیرین نماینده های دلخواه سرو می گردد.
چای سبز چقدر کالری دارد؟
چای سبز جزو مواد غذایی با کالری منفی است مگر اینکه با مواد دیگری مثل عسل، نبات، خرما، کشمش و … آن را ترکیب نموده و بنوشید.
فوت و فن های خوشمزه شدن چای سبز
چرا چای سبز می خورم سردرد می گیرم؟
بعضی افراد بعد از نوشیدن چای سبز دچار سردرد یا حالت تهوع می شوند. علت آن کافئین موجود در چای سبز است که در صورت مصرف زیاد آن ممکن است بدن چنین واکنشی نشان دهد.
چرا چای سبز تلخ می گردد؟
- علت تلخ و بد مزه شدن چای سبز، بیش از حد دم کشیدن آن است. اگر چای سبز ایرانی دم می کنید، معمولا بعد از 5 دقیقه دم می کشد. اگر بیش از 8 دقیقه چای را دم کنید، تلخ می گردد.
- اگر چای شما کهنه و قدیمی باشد، چای سبز، تلخ می گردد.
چرا چای سبز بد رنگ می گردد؟
- اگر چای سبز را کمتر یا بیشتر از حد معمول، دم کنید، رنگ اصلی خود را از دست می دهد. در این صورت چای سبز، یا به خوبی رنگ نمی دهد یا زیادی تیره می گردد.
- اگر چای سبز، تازه نباشد و کهنه شده باشد، بعد از دم کردن، هم طعم خوبی ندارد و هم کدر و بد رنگ می گردد.
چای سبز با زنجبیل ضرر دارد؟
مصرف بیش از حد چای سبز با زنجبیل از جذب آهن جلوگیری نموده و سبب کم خونی می گردد.
منبع: افق کوروش