طرز تهیه نان تفتان دامغان

به گزارش زنگ قلاب بافی، اگر دلتان می خواهد در فصل جدید تجربه های تازه ای داشته باشید بهتر است با نان پزی آغاز کنید. نان تفتان، نان سنتی دامغانی ها خیلی راحت پخته می گردد؛ به همین دلیل می تواند پیشنهاد خوبی برای شما باشد.

طرز تهیه نان تفتان دامغان

به گزارش خبرنگاران طرز تهیه نان خوشمزه تفتان

مواد لازم:

شیر 1 کیلو

شکر 2 پیمانه (اگر کم شیرین دوست دارید ، 1 پیمانه)

وانیل نصف ق م (عطر و طعم بهتری به نام میدهد)

روغن 1 پیمانه

مایه خمیر1 ق م

آرد به میزان لازم

کنجد یا سیاهدانه به میزان لازم

زرده تخم مرغ1عدد

زعفران به میزان لازم

آب ولرم کمی

1 مایه خمیر را با کمی شکر و آب ولرم در ظرفی در دار بریزید حدودا 10 دقیقه طول می کشد تا عمل بیاید

3 شیر ولرم را با شکر و روغن مخلوط کنید.

4 حالا مایه خمیر آماده را اضافه کنید.

5 آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیری حاصل گردد که به دست نچسبد. در نهایت حدود دو ساعتتقریبا حجم خمیر سه برابر گردد صبر کنید تا خمیر ور بیاید.

6 از خمیر چانه های کوچکی بگیرید، در سینی فر بچینید و اجازه بدید دم بخورد و حجم خمیر دو برابر بشه ، روی آن از مخلوط زرده تخم مرغ و زعفران بمالید. کنجد یا سیاهدانه را روی نان ها بریزید و داخل فر در دمای180درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه قرار بدید تا نان ها آماده شوند

نکته :

با این دستور حدودا بین 20 تا 25 تفتان بدست می آید، البته به اندازه چونه هایی که میگیرید هم بستگی داره چون خمیر بعد از پخت سه برابر میگردد،(اندازه چانه های من کمی عظیم تر از گردو بود و بعد از پخت حدودا اندازه نعلبکی شده بود)

معمولا دامغانی ها این نان را به صورت شیرین برای صبحانه تهیه میکنند در صورت تمایل میزان شکر را کم تر کنید

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 22 بهمن 1399 بروزرسانی: 22 بهمن 1399 گردآورنده: crochetschool.ir شناسه مطلب: 840

به "طرز تهیه نان تفتان دامغان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان تفتان دامغان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید