معرفی قرص یبوست برای درمان سریع یبوست

به گزارش زنگ قلاب بافی، برای درمان یبوست داروهای مختلفی وجود دارد. قرص رولاکس و قرص بیزاکودیل دو نمونه قرص یبوست هستند که مصرف طولانی مدت آن ها با عوارضی مثل تنبلی روده همراه است. در کنار مصرف داروهای شیمیایی، مصرف خاکشیر و عسل نیز بطور طبیعی به درمان یبوست یاری خواهند کرد.

معرفی قرص یبوست برای درمان سریع یبوست

یبوست از مشکلاتی است که دلیل اصلی به وجود آمدن آن را می توان تغذیه نادرست و عدم مصرف مایعات کافی دانست. در واقع می توان گفت چنانچه دفع مدفوع کمتر از سه بار در هفته صورت گیرد، شخص دچار این مشکل شده است. یبوست را باید درمان کرد چرا که بی توجهی به این مشکل باعث می شود فرد مبتلا دچار عوارض جدی تری از قبیل سندروم روده تحریک پذیر شود. برای درمان یبوست علاوه بر روش های خانگی که در بسیاری مواقع هم موثر واقع می شوند درمان های دارویی هم وجود دارد. در ادامه به معرفی بعضی از انواع قرص یبوست می پردازیم.

معرفی بعضی از انواع قرص یبوست

1. قرص رولاکس

قرص رولاکس (Rulax) از داروهای ملین است که برای درمان تنبلی روده و رفع یبوست تجویز می شود. حالت تهوع و اسهال از عوارض مصرف این دارو می باشد. این دارو از داروهای ملین است که به خاطر داشتن مقادیر قابل توجهی اسانس فرار و با تأثیر بر اندام گوارشی موجب بروز اثر ضد اسپاسمی و ضد نفخی می شود و سوء هاضمه را رفع می نماید.

توجه داشته باشید که مصرف منظم و مداوم ملین برای سلامت تهدید جدی به حساب می آید؛ زیرا تمام ماده مغذی را از بدن با سرعت زیاد دفع می نماید. همچنین مصرف بیش از حد ملین ها می تواند به سندرم روده تنبل منجر شود. در این حالت روده قادر به انجام عملکرد خود نیست. بنابراین بهتر است مصرف آن به صورت خودسرانه و بدون نسخه پزشک صورت نگیرد.

عوارض: عوارض قرص رولاکس شامل حالت تهوع، استفراغ و اسهال، درد شکم، اختلال در کار روده ها و کبد (عوارض مصرف طولانی مدت)، کک و مک، جوش و چروک می باشد.

درصورتیکه قصد مصرف این دارو را دارید بهتر است درباره عوارض آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

بیشتر بدانید: قرص رولاکس در چه مواردی مصرف می شود؟

2. قرص بیزاکودیل

بیزاکودیل (Bisacodyl) از داروهای ملین است که در یبوست های مزمن و بواسیر استفاده می شود. اسهال و استفراغ از عوارض مصرف قرص بیزاکودیل می باشد. این دارو یک ملین تحریک نماینده تماسی است که در یبوست های مزمن، بواسیر و آماده سازی روده برای کولونوسکوپی یا جراحی استفاده می شود. این دارو با اثر مستقیم بر روده، فعالیت حرکتی روده را افزایش می دهد. توجه داشته باشید که خونریزی از مقعد یا نارسائی در حرکات روده بعد از مصرف شیاف بیزاکودیل نشان دهنده حالت جدی و خطرناکی است. بنابراین با مشاهده چنین علایمی مصرف دارو بایستی قطع شود.

نکته: مصرف بیزاکودیل در افرادی که دچار درد شکمی، تهوع، استفراغ و شقاق مقعد هستند توصیه نمی شود.

عوارض: عوارض قرص بیزاکودیل شامل اسهال، تهوع، استفراغ، دردهای شکمی، سوزش مقعد (بدنبال استعمال شیاف)، وابستگی در مصرف طولانی مدت می باشد.

درصورتیکه قصد دارید از این دارو به عنوان قرص یبوست بهره ببرید، بهتر است درباره عوارض آن اطلاعات بیشتری داشته باشید. لینک زیر به معرفی این قرص و نکاتی که طی مصرف آن باید بدانید اختصاص دارد.

بیشتر بدانید: قرص بیزاکودیل برای چیست و چه عوارضی دارد؟

3. قرص سنا

قرص سنا یک داروی گیاهی تلخ مزه است که در سال های اخیر به شکل قرص ساخته شده است و یکی از پرمصرف ترین داروهای ضد یبوست است. از خواص گیاه دارویی سنا می توان به قلیایی نماینده خون، مسهل قوی، محرک، تصفیه نماینده خون، سم زدا، ضدالتهاب، تسکین دهنده درد، آنتی بیوتیک، قاعده آور و ضدانگل اشاره نمود. این قرص از گیاهی به نام سنا گرفته شده است. برگ سنا برای افرادی که مبتلا به یبوست هستند، بسیار مفید است و می توان 5 تا 10 گرم از آن را در یک لیوان آب جوش 5 دقیقه جوشاند و پس از صاف کردن آن را مصرف کرد.

نکته: توجه داشته باشید که مصرف سنا به بچه ها زیر 8 سال توصیه نمی شود و افرادی که یبوست دارند، اگر به طور دائم از داروهای مسهل استفاده نمایند، مبتلا به تنبلی روده می شوند.

درمان یبوست با روش های خانگی

خوشبختانه برای همه انواع یبوست در طب سنتی درمان هایی ارائه شده است. اولین راه درمان خانگی یبوست نوشیدن یک لیوان آب گرم به همراه چند قطره آبلیموی تازه در اول صبح و بعد از آن مدتی راه رفتن است. این آب حرکات دودی روده را تنظیم نموده و دستگاه گوارش را به حرکت می اندازد. به طور کلی افراد مبتلا به یبوست شدید باید آب فراوان، چای کمرنگ و میوه هایی مانند آلو، انگور، انجیر و گلابی بیشتر مصرف نمایند و به پیاده روی، تحرک بیشتر و فعالیت توجه داشته باشند.

در لینک زیر با دیگر روش های خانگی درمان یبوست و همچنین خوراکی ها و گیاهان دارویی مفید در این زمینه آشنا می شوید.

بیشتر بدانید: درمان خانگی یبوست (درمان یبوست در طب سنتی)

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف هرکدام این داروها را داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله خبرنگاران در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

گروه سلامت خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 16 بهمن 1399 بروزرسانی: 16 بهمن 1399 گردآورنده: crochetschool.ir شناسه مطلب: 833

به "معرفی قرص یبوست برای درمان سریع یبوست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی قرص یبوست برای درمان سریع یبوست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید