طرز تهیه آش کاچی همدانی (کاچی بلغور) ، آسون ترین آش مجلسی
به گزارش زنگ قلاب بافی، آش کاچی یا کاچی بلغور یکی از انواع آش های سنتی همدان، تویسرکان و خمین است که ارزش غذایی بالایی دارد و با مواد بسیار ساده و در دسترسی تهیه می گردد. این مدل آش بلغور خوشمزه، بدون سبزی و حتی گوشت تهیه می گردد ولی کاملا سیر کننده است. آش کاچی برای بچه ها هم یک غذای مفید است. این آش را می توانید در هر فصلی به ویژه فصل های سرد سال مثل پاییز و زمستان تهیه و به صورت گرم سرو کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه آش کاچی همدان و نکات پخت و خوشمزه شدن آن را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه آش کاچی (کاچی بلغور) (برای 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
بلغور گندم | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
کشک | 1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
عصاره گوشت یا مرغ آماده یا آب قلم | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
آب جوش | 4 لیوان فرانسوی دسته دار |
پیاز (برای پیاز داغ) | 2 عدد بزرگ |
سیر (سیر داغ) | 4 حبه |
روغن حیوانی یا کره | 100 گرم |
نعناع خشک | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
نان | برای سرو آش کاچی |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت آش کاچی: 2 ساعت
مراحل طرز تهیه آش کاچی همدان با بلغور گندم
آش کاچی ساده را به عنوان یک میان وعده ساده و خوشمزه به راحتی می توانید در خانه تهیه کنید. در ادامه طرز تهیه آش کاچی خمین، تویسرکان و همدان مرحله به مرحله را دنبال کنید.
مرحله اول: بلغور گندم را آماده کنید
در ابتدا بلغور را در یک کاسه بریزید و به آنها آب اضافه کنید، در حدی که روی بلغورها را بپوشاند. حدود نیم ساعت، بلغورها را بخیسانید. این کار به نرم شدن بلغورها یاری می نماید و زمان پخت آش کاچی تویسرکان را کاهش خواهد داد.
در صورت تمایل می توانید بلغور گندم را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله دوم: پیاز را سرخ کنید
یکی از پیازها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. در یک قابلمه، نصف کره یا روغن حیوانی را بریزید و روی حرارت بگذارید تا ذوب و داغ گردد. سپس پیازها را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا کاملا سبک و شیشه ای گردد.
شما می توانید انواع کره حیوانی یا گیاهی و روغن حیوانی را از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی تهیه کنید.
مرحله سوم: سیر و آب قلم را اضافه کنید
سیرها را هم پوست بگیرید و رنده یا ریز خرد کنید. بعد از سرخ شدن پیازها، سیرها را هم برای 30 ثانیه تفت دهید تا عطر آنها بلند گردد ولی کاملا سرخ نشوند. سپس عصاره گوشت یا مرغ آماده را در 2 لیوان آب جوش حل کنید یا اینکه از 2 لیوان آب قلم ()، بهره ببرید و در قابلمه بریزید.
عصاره مرغ و عصاره گوشت آماده را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
مرحله چهارم: بلغور را اضافه کنید
بعد از اینکه عصاره به جوش آمد، آبی که بلغور را در آن خیس نموده اید، دور بریزید و بلغور را در قابلمه بریزید. سپس آب جوش را هم اضافه کنید و درب قابلمه را برای حدود 2 ساعت ببندید. در این مدت هر از گاهی مواد را هم بزنید تا ته نگیرد چون نشاسته موجود در بلغور گندم ته نشین می گردد و احتمال سوختن آن وجود دارد.
مرحله پنجم: پیاز داغ و نعناع داغ درست کنید
در فاصله ای که بلغور گندم در حال پختن و لعاب انداختن است، یک پیاز دیگر را پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک خرد کنید. در یک تابه، به جامانده کره یا روغن حیوانی را بریزید و وقتی داغ شد، پیازها را در آن بریزید و تفت دهید تا کاملا شیشه ای و سبک شوند.
پیاز داغ () را از تابه بیرون بیاورید و نعناع خشک را در تابه بریزید. 15 ثانیه تفت دهید تا نعناع داغ () درست گردد سپس شعله را خاموش کنید.
نعناع خشک و پیاز داغ آماده را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله ششم: کشک را اضافه کنید
بعد از حدود 1 و نیم ساعت، به بلغورها سر بزنید. بلغورها باید کاملا نرم و حجیم شده باشند. سپس کشک را اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا کشک به خوبی در مواد آش کاچی، حل و مخلوط شوند. نمک آش را بچشید و در صورت احتیاج نمک اضافه کنید. کمی فلفل سیاه هم به مواد بیفزایید.
شما می توانید برای خرید کشک و انواع ادویه معطر غذا مثل فلفل سیاه و نمک، به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله آخر: آش کاچی را سرو کنید
در آخر وقتی آش کاچی یا کاچی بلغور، جا افتاد و غلیظ شد، شعله را خاموش کنید. آش بلغور همدان را در ظرف سرو بریزید و روی آن را با کشک، پیاز داغ و نعناع داغی که درست نموده بودید، تزیین و آن را سرو کنید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه آش کاچی کشکی
- می توانید به جای اینکه سیر را در آش کاچی بهره ببرید، مثل پیاز داغ و نعناع داغ، در روغن تفت داده و روی آش کاچی بریزید.
- بهتر است از روغن کرمانشاهی یا روغن حیوانی در آش کاچی بهره ببرید تا خوشمزه تر گردد.
- اگر از عصاره گوشت یا مرغ آماده استفاده می کنید و بعلاوه به خاطر نمکی که در کشک وجود دارد، در اضافه کردن نمک به غذا، احتیاط کنید تا شور نگردد و حتی ممکن است آش شما احتیاج به نمک نداشته باشد.
- آش بلغور یا آش کاچی کشکی را باید هر چند دقیقه یک بار هم بزنید، چون بلغور خیلی زود ته می گیرد.
فوت و فن های خوشمزه شدن آش کاچی با بلغور
آیا می توان به جای کشک از ماست در تهیه آش کاچی استفاده کرد؟
بله. به صورت سنتی از کشک در آش بلغور استفاده می گردد و به کاچی کشکی هم معروف است اما اگر کشک در دسترس ندارید، می توانید از ماست ترجیحا ترش هم در این آش بهره ببرید.
ترکیب سبزی آش کاچی همدان چیست؟
در طرز تهیه آش کاچی، از سبزی استفاده نمی گردد و تنها برای تزیین می توان از نعناع داغ یا پونه خشک و تفت داده شده در روغن، بهره ببرید.
منبع: افق کوروش